Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

MyLaps - 5 meetpunten op De Meent

Schaatsend met een MyLaps chip kun je heel makkelijk je rondetijden en aantallen bijhouden. De tijden worden live weergegeven, maar je kunt ook thuis achter de computer bekijken hoeveel rondjes je hebt gereden én hoe snel je was.

IJsbaan De Meent kent dit seizoen niet 1 maar maar liefst 5 MyLaps meetpunten! De Meent is hiermee de tweede baan waarop naast een meetpunt op de Finishlijn ook in de bochten meetpunten onder het ijs liggen. Hierdoor kunnen nu ook specifieke delen uit de 400-meter worden gemeten en geanalyseerd. “Verlies ik snelheid in de bochten?” of “Hoe kom ik het rechte stuk door?” zijn vragen die hiermee kunnen worden beantwoord.

Tevens zal er dit jaar geëxperimenteerd worden om wedstrijdjes te rijden met een deze lussen en een klein juryblok. Alkmaar Sport staat voor innovatie in de sport en is ook hier voorloper in Nederland. Wij zijn van mening dat bestaande technieken ingezet moeten worden om de druk op vrijwilligers te verminderen en meer beleving te bieden aan de sporters.

Meerdere locaties in Alkmaar

Schaatsers kunnen de MyLaps transponders niet alleen gebruiken tijdens hun trainingen op de 400-meterbaan. De gemeente Alkmaar is uniek in Nederland doordat hier op meerdere locaties met dezelfde chip kan worden gesport.

Naast op ijsbaan De Meent zijn in het 50-meterbad, het trainingsbad van zwembad Hoornse Vaart, MyLaps meetpunten aangebracht. Én er met de chip worden getraind op de wielerbaan in Sportpaleis Alkmaar. Daarnaast zijn er diverse grote en kleinere hardloopparcours waar de tijden met behulp van een transponder kunnen worden gemeten.

Gratis proberen
Bij de receptie van IJsbaan De Meent kun je de Mylaps chip lenen. Tegen inlevering van een identiteitsbewijs kun je schaatsen met de transponder en deze uitproberen. Wil je een transponder aanschaffen kun je terecht bij Sportshop Slikker of op www.Mylaps.com.