Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Schaatscollege De Meent Bauerfeind

Ben jij tussen de 8 en 16 jaar en heb je ooit schaatsles gehad? Dan hebben wij een super leuk aanbod voor je! 9 lessen waarin je intensief kennis kunt maken met zowel langebaan schaatsen als shorttrack. Schrijf je snel in, want vol = vol!

Welke techniek gebruik ik op het rechte eind en in de bochten, maar ook hoe voelt het om in een een marathon peleton te rijden en hoe eindig je met een sprint? Naast langebaan schaatsen en marathon, komt ook shorttrack uitgebreid aan bod. 9 weken les inclusief een leuke wedstrijd.

Speciaal voor schaatsers die de schaatstechniek al redelijk onder de knie hebben, hebben de ijsclubs, schaatsverenigingen en Alkmaar Sport de handen ineen geslagen. Via de cursus worden alle onderdelen van de schaatstechniek (de start, het rechte eind en de bochten), de verschillende soorten trainingen (duur, snelheid, tempo, interval, etc.) en de wedstrijdregels doorlopen. Er wordt zowel geschaatst op de 400-meterbaan als in de ijshal.

Zonder de noodzaak van een lidmaatschap of aanschaf van abonnement of licentie kun je proeven aan het wedstrijdschaatsen. Heb je 9 weken geschaatst en smaakt het naar meer? Dan zijn er diverse mogelijkheden voor een mooi vervolg. Je kunt hierbij denken aan zomertrainingen op het zomerijs of de wielerbaan of bij de schaatsvereniging in jouw regio.

Materialen

Je neemt je eigen (scherpe!) schaatsen mee.
Over de materialen die we gaan gebruiken voor shorttrack ontvang je meer informatie.

Kosten

De kosten voor dit 9 weekse college bedragen € 75,- per persoon. Deze kunt u betalen aan de kassa van De Meent Bauerfeind. Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Inschrijven of meer informatie