Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

NIEUW: Schaatscollege De Meent

Ben jij tussen de 8 en 16 jaar en heb je ooit schaatsles gehad? Dan hebben wij een super leuk aanbod voor je! 10 lessen waarin je intensief kennis kunt maken met vrijwel alle schaatsdisciplines. Schrijf je snel in, want vol = vol!

Hoe start ik het snelste, wat is mijn tijd op de 100 meter, welke techniek gebruik ik op het rechte eind en in de bochten? Maar ook hoe voelt het om in een marathon peloton te rijden en eindig je met een sprint? Naast sprinten, langebaan schaatsen en marathon, komen ook ijshockey, kunstrijden en shorttrack aan bod. 10 weken lang les van de beste instructeurs die we hebben en als afsluiting een officiële wedstrijd.

Speciaal voor schaatsers die de schaatstechniek al redelijk onder de knie hebben, hebben de ijsclubs, schaatsverenigingen en Alkmaar Sport de handen ineen geslagen. Via de cursus worden alle onderdelen van de schaatstechniek (de start, het rechte eind en de bochten), de verschillende soorten trainingen (duur, snelheid, tempo, interval, etc.) en de wedstrijdregels doorlopen. Er wordt zowel geschaatst op de 400-meterbaan als in de ijshal.

Zonder de noodzaak van een lidmaatschap of aanschaf van abonnement of licentie kun je proeven aan het wedstrijdschaatsen. Heb je 10 weken geschaatst en smaakt het naar meer? Dan zijn er diverse mogelijkheden voor een mooi vervolg. Je kunt hierbij denken aan zomertrainingen op het zomerijs of de wielerbaan of bij de schaatsvereniging in jouw regio.

Materialen

Je neemt je eigen (scherpe!) schaatsen mee.
Over de materialen die we gaan gebruiken voor shorttrack, kunstschaatsen en ijshockey ontvang je meer informatie.

Kosten

De kosten voor dit 10 weekse college bedragen € 75,- per persoon. Deze kunt u betalen aan de kassa van De Meent. Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Inschrijven of meer informatie