Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Bob de Jong

Tros zijn wij dat Bob de Jong zich dit schaatsseizoen heeft verbonden aan de Winterspelen op De Meent Bauerfeind! Met reeds vijf Olympische Spelen achter de rug, heeft Bob de Jong over ervaring niet te klagen. Hij is dan ook dè perfecte ambassadeur voor onze Winterspelen op De Meent Bauerfeind!

Aan het begin van jaren ’80 stond Bob de Jong al als vier jarig jongetje op het ijs. Met zijn kleine rode laarsjes en zijn armen op de rug probeerde hij de voorbij schaatsende schaatsers te imiteren. 30 jaar later kan Bob terug kijken op een indrukwekkende carrière op het ijs, met als hoogtepunt een gouden medaille op de Olympische Spelen in 2006 in Turijn. Daarnaast is Bob zevenvoudig wereldkampioen, daarvan won hij vijf keer goud op de 10.000 meter en twee keer goud op de 5000 meter. Kortom, Bob is de man van de lange adem. Een bikkel pur sang!

Voor nu geeft hij al zijn ervaring in de vorm van advies weg aan het schaatsteam van Zuid-Korea, als assistent-bondscoach in Zuid-Korea. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat hij alle bezoekers, volgers en fans van De Meent Bauerfeind een unieke inzage geeft in een Olympische voorbereiding en een kijkje in het Olympische dorp. Zo gaat zijn carrière verder op en naast de ijsbaan, waar hij voorlopig nog geen afscheid van kan nemen!