Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Alkmaarse 11-Stedentocht

De echte schaatsliefhebber kan zijn hart ophalen, want weer of geen weer, ‘it giet oan’ op zondag 25 februari op ijsbaan De Meent Bauerfeind! Deze dag opent de ijsbaan om 7.00 uur haar deuren zodat de fanatieke schaatsers kunnen starten aan hun 200 km lange tocht op optimaal ijs. Nog niet zo ervaren? Er kan ook voor een kortere afstand, van 100 of 150 km gekozen worden.

Zodra het ook maar even vriest in Nederland staat de grote vraag centraal, komt er dit jaar een Elfstedentocht? De structurele winterse omstandigheden op ijsbaan De Meent Bauerfeind maken het nu mogelijk de barre tocht van te voren te plannen. De weersomstandigheden zullen een minimale invloed hebben op de schaatsers die op de halfoverdekte 400-meterbaan hun rondes maken met transponder om. De ijsmeester zorgt voor optimaal ijs door elk uur te dweilen.

Wie haalt onder aanmoediging van de toeschouwers en een gezellig dweilorkest de finish en ontvangt het felbegeerde certificaat!? Voltooi de 200 km en ontvang het Alkmaarse ‘Elfstedenkruisje’!

Deelname aan de 11-Stedentocht kost € 10,00, te betalen aan de kassa. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmelden 11-Stedentocht