Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Sportmedische Ondersteuning

De Meent Bauerfeind heeft naast de faciliteiten om te sporten ook veel sportmedische kennis in huis. Bij ons heeft elke sporter uitgebreid toegang tot sportmedische faciliteiten.

Sportarts

Onze sportarts Frank Nusse heeft jaren ervaring op professioneel sportgebied en kan o.a. de Olympische spelen van 1992, 1994, 1996 en 2000 op zijn naam schrijven. Tevens was hij jarenlang teamarts van het Nederlands basketbalteam en het Nederlands honkbalteam. Door zijn achtergrond heeft hij veel ervaring met het beoordelen van hardloop- en atletiekblessures. Kortom de sporters van De Meent Bauerfeind zijn in goede handen.

Fysiotherapie

Naast een sportarts is er ook de mogelijkheid tot fysiotherapie. Fysiotherapie Adams is een praktijk die zich specialiseert in manuele therapie en sportklachten. Sporten is een fijn tijdverdrijf, zolang het maar op de juiste manier wordt beoefend. Daarom is preventie, voorlichting en advies voor iedereen (beroeps of amateur) van belang.

Flexfysio is een praktijk die zich specialiseert in sportfysiotherapie, functionele osteopathie, acupunctuur en haptonomie. Elke sporter, met of zonder klachten, is gebaat bij een duidelijke diagnose en een snelle aanpak.

Sportpsychologie

Het laatste facet van ons sportmedisch cluster is het psychologische onderdeel, soms belangrijker dan fysieke ondersteuning. Samen met sportpsycholoog Wendy Roozendaal is er de mogelijkheid van mentale ondersteuning in de vorm van sport- en- prestatiepsychologie

Sportdiëtist

Sportdiëtist Maaike Enthoven geeft voedingsadviezen aan sporters van elk niveau en aan iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid. Maaike adviseert sporters, teams, ploegen en alle personen en partijen die invloed hebben op de voeding van sporters.

Kortom voldoende mogelijkheden voor sporters om sport op veilige en leuke manier te beoefenen. Kom langs bij De Meent Bauerfeind in Alkmaar en vraag naar de mogelijkheden.

Chiropractor

Chiropractor Joop Stringer behandelt de hele familie op een holistische manier, daarbij kijkt hij naar de mens als geheel en niet alleen naar de pijnplek. Chiropractie ondersteunt het zelf herstellend vermogen en het immuunsysteem van je lichaam door blokkades in je wervelkolom en zenuwstelsel op te sporen en te verwijderen door specifieke handmatige technieken. Hij maakt gebruik van de McTimoney techniek, deze is bij uitstek geschikt voor deze manier van behandelen. In tegenstelling tot gebruikelijke chiropractie behandelingen, zijn de behandelingen van een McTimoney chiropractor veel zachter.