Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Hoe ervaart u schaatsen op De Meent?

Onder schaatsers van de ijsbaan is in november en december 2020 een vragenlijst verspreid. 1067 personen hebben meegewerkt aan de enquête. 40% van de ondervraagden bezoekt de ijsbaan meer dan 10 keer per seizoen, ondanks de coronapandemie schaatst 33% van de ondervraagden meerdere malen per week. 42% van de schaatsers bezoekt de ijsbaan met vrienden en familie. Groepslessen en –trainingen waren het grootste gedeelte van dit seizoen niet mogelijk. Desondanks bezoekt 11% van de ondervraagden de baan via schaatsschool InBalans en 13% via Schaatsverenigingen.

In de zomer van 2020 is het koelsysteem opnieuw ingeregeld. Het ijs is en blijft een continue aandachtspunt. Met ijsverenigingen is afgesproken regelmatig de kwaliteit te bespreken. Waar in 2018 42% van de ondervraagden tevreden was over de kwaliteit van het ijs, is dat in 2020 ruim 60%. 26% van de ondervraagden geeft aan de kwaliteit wisselend te beoordelen. De bereikbaarheid van De Meent wordt door ruim 99% van de respondenten als goed ervaren. 99% van de respondenten is te spreken over de houding van het personeel waarbij 86% vindt dat het personeel zich goed tot super goed opstelt. 81% vindt de toegangsprijs van de ijsbaan prima.

Corona en de ijsbaan?

Hoe is het om te schaatsen in deze corona periode? 89% van de ondervraagden vond het heerlijk om weer op het ijs te staan en voelde zich veilig in het sportcomplex. De overige 11% vond het toch spannend om te gaan schaatsen. Voor 88% van de bezoekers is het coronaprotocol duidelijk.

De informatievoorziening tijdens deze periode is duidelijk (96%), compleet (94%), op tijd (91%). 92% van de schaatsers kijkt op de website voor de laatste informatie, daarnaast ontvangt 74% van de schaatsers informatie ook vanuit Alkmaar Sport via de mail. Vooraf online reserveren is in verband met coronamaatregelen het gehele seizoen al verplicht 95% van de schaatsers vindt het gemakkelijk om dit te doen, soms na enige oefening (31%).

IJsbaan De Meent scoorde in 2020 een vol punt hoger dan in 2018 met 7,8 als gemiddeld cijfer.

Wat doen wij met uw feedback?

Dank voor de massaal ingevulde enquête en uw bruikbare feedback. We halen hier nuttige informatie uit over hoe u onze kwaliteit en service ervaart. Natuurlijk willen we ons constant verbeteren. Graag delen we enkele items al met u die u na de zomer zult zien.

Bewegwijzering Meent

Enkele keren geeft u aan dat het niet altijd duidelijk is waar bijvoorbeeld de verschillende sport- en vergaderruimtes zijn, hoe de oute naar kleedkamers of de toegang tot de ijshal is. We zullen in de zomer een visuele plattegrond laten ontwikkelen en na het betreden van de 400-meterbaan een verwijspaal plaatsen.

EHBO

Zeker als er onverhoopt een ongeval plaatsvindt op de 400-meterbaan, is zicht op het mobiele EHBO telefoonnummer belangrijk. Op meerdere plekken langs de boarding zullen we nieuwe doeken plaatsen. Ook de EHBO behandelruimte langs de 400-meterbaan zal een betere duiding krijgen.

IJskwaliteit

Natuurlijk zijn wij heel blij met uw mooie algemene cijfer. Wij zijn naast een fijne ontvangst in ons sportcomplex ook constant bezig om de maximaal haalbare ijskwaliteit te leveren voor de 400-meterbaan in Alkmaar. De baan is open, half overdekt en gesitueerd aan de kust. We zijn druk bezig om te kijken of winddoeken kunnen bijdragen en de effecten van de wind kunnen verminderen.

Heeft u aanvullende suggesties, dan horen wij dit graag. U kunt uw feedback versturen via ons contactformulier

Fijne zomer, blijf gezond en graag tot ziens op 9 oktober!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven