Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Schoolfruit is vriend van de ICE Games

"Het belang van gezonde voeding is de drijfveer van onze werkzaamheden"

De ‘gezonde tien uurtjes’ op school zijn niet te missen als moment om fruit of groente te eten. Een kind heeft namelijk 150 gram groente en 2 maal per dag fruit nodig om goed te presteren. Leerlingen die gezond eten kunnen zich beter concentreren, presteren beter, zijn minder snel ziek, zitten lekkerder in hun vel en vertonen minder pestgedrag (Bron: De Gezonde Basisschool van de Toekomst).

Met het faciliteren van gezonde voeding dragen wij bij aan onze missie om gezonde voeding op scholen voor iedereen bereikbaar te maken. Schoolfruit.nl richt zich op alle kinderen in Nederland. Elk kind heeft volgens Schoolfruit.nl namelijk recht op structureel toegang tot gezonde voeding op school. Daarnaast houdt Schoolfruit.nl zich ook bezig met de omgeving van het kind en motiveert de organisatie kinderen om bewuster te eten.

Schoolfruit.nl levert in heel Nederland groente en fruit aan basisscholen. De missie van Schoolfruit.nl is kinderen zich gezond en energiek laten voelen. Sinds 2004 hebben wij veel kennis op het gebied van gezonde voeding en onderwijs opgedaan.

De gezonde ambities van Schoolfruit.nl kunnen alleen gerealiseerd worden door samen te werken met verschillende partijen. Om gezonde groente en fruit in de klas te krijgen zijn onder andere telers, distributeurs, schoolfruitfranchisenemers, scholen en ouders nodig. Schoolfruit.nl ondersteunt en faciliteert dit netwerk en ziet de maatschappelijke noodzaak om dit netwerk verder uit te breiden.

Onze ambities en inspanningen reiken echter verder dan het alleen verstrekken van groente en fruit op school. Wij ondersteunen basisscholen bij het opzetten en realiseren van een structureel gezond voedingsbeleid en geven handvatten en tools voor de financiering hiervan.

Wilt u meer weten over wat Schoolfruit.nl voor uw school kan betekenen? Mail of bel naar els@schoolfruit.nl of 06-42471432. Geheel vrijblijvend. We zien uw bericht tegemoet.