Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

European Masters Weightlifting Championships 2020

Een stoer en energiek evenement: Het Europees kampioenschap
gewichtheffen voor masters (atleten vanaf 35 jaar). Van 16 t/m 21
oktober in onze Topsporthal. Aan dit toernooi doen 500 atleten uit heel Europa mee. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis.

Van 16 t/m 21 oktober 2021 wordt het Europees kampioenschap gewichtheffen voor masters (atleten vanaf 35 jaar) gehouden in sporthal De Meent in Alkmaar. Aan dit toernooi doen 500 atleten uit heel Europa mee.
De deelnemende landen zijn:
Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Ierland, Polen, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Bulgarije, Rusland, Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne, Azerbeidzjan, Spanje, Italië, Griekenland, Cyprus, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Ijsland, Israël. Er zijn dit jaar 26 Nederlandse deelnemers en een aantal kanshebber voor medailles.

Het is de eerste keer dat een dergelijk groot toernooi voor gewichtheffen in Nederland wordt gehouden. Nederland wordt hiermee op de kaart gezet als gewichthef land aldus de Nederlandse Gewichthef Bond (NGB). Als dit evenement succesvol is, opent dit de deuren om nog grotere toernooien naar Nederland te halen (EK/WK senioren, WK Masters).

Het is een stoer en energiek evenement. Je ziet atleten die net 35 zijn en de Olympische Spelen nog in hun benen hebben. Je ziet ook Russische mannen van boven de tachtig die nog voor de USSR getild hebben en nog met gemak 100 kg tillen. Atleten die deelnemen zijn onderverdeeld per geslacht, gewichtsklassen en leeftijd categorieën. De jongste deelnemers zijn in 2021 vijfendertig jaar geworden. De oudste deelnemers zijn 85+. Iedere dag vinden er van ’s morgens tot ’s avonds wedstrijden per categorie plaats.

Publiek is van harte welkom, toegang is gratis. Dit evenement is vergunningplichtig, het tonen van uw geldige QR code is verplicht.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven