Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Nieuws

Het laatste nieuws over sportcomplex De Meent.


Alkmaarse ijsbaan sluit deuren na ‘bijzonder’ seizoen

Datum: 14 maart 2021
Zondagmiddag 14 maart moest ijsbaan De Meent weer aan geloven, het ijsseizoen liep officieel ten einde nu de ijsmeester de ijsvloer laat smelten. Een seizoen met een uitgebreid coronaprotocol, online reserveringssysteem en mondkapjes maar zonder evenementen of een recreatief programma. Op zaterdag 9 oktober 2021 opent de ijsbaan de deuren voor een nieuw schaatsseizoen.
Meer informatie


Zonnecarport af bij parkeerplaats De Meent

Datum: 26 februari 2021
Bron: Gemeente Alkmaar
In plaats van alleen duurzaam sporten, kunnen sporters nu ook duurzaam parkeren bij De Meent. Er zijn 858 zonnepanelen geplaatst boven de parkeerplaats aan de zuidzijde van de ijsbaan. Aan de hand van 16 extra laadpunten kunnen in totaal 20 elektrische auto’s opladen. De parkeerplaats functioneert drievoudig: voor parkeren, duurzame energie opwekken en opladen. De verduurzaming is onderdeel van het Europese project POCITYF.
Meer informatie


Ruim 400 kinderen geven gehoor aan Sinterklaasje zet je schaatsje

Datum: 04 december 2020
IJsbaan De Meent staat normaliter bol van activiteiten voor jong en oud. Door alle coronamaatregelen is het aanbod dit jaar wat beperkt. Sinterklaasje zet je schaatsje staat echter als een huis. Met dit jaar een groter succes dan ooit te voren.
Meer informatie


940 extra zonnepanelen bij De Meent via Europees project

Datum: 25 november 2020
Bron: Gemeente Alkmaar
Het verder verduurzamen van De Meent is van start! De verduurzaming is onderdeel van het Europese project POCITYF. 940 zonnepanelen worden geplaatst boven de parkeerplaatsen aan de zuidzijde van de ijsbaan. Het zonnepark wordt daarnaast voorzien van een laadplein met 16 laadpunten voor auto’s en 20 voor fietsen. Zes andere Europese deelnemende steden kijken mee en leren van deze verduurzaming in Alkmaar.
Meer informatie


IJsbaan De Meent geopend

Datum: 09 oktober 2020
Vrijdagavond opende de Alkmaarse ijsbaan haar deuren voor de trainers van Schaats Federatie Alkmaar, voor schaats- en skeelerschool In Balans en voor haar partners. Alkmaar Sport maakte van de gelegenheid gebruik om de Buffelkoning en Buffelkoningin, de kilometervreters van afgelopen jaar, in het zonnetje te zetten. De spanning werd van het ijs gehaald, dat gaf een goed gevoel voor het nieuwe seizoen.
Meer informatie

Afdeling communicatie
webmaster
communicatie@alkmaarsport.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven