Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Nieuws

Het laatste nieuws over sportcomplex De Meent.


IJsbaan De Meent vanaf zaterdag 9 oktober geopend

Datum: 04 oktober 2021
Zaterdagmiddag 9 oktober opent de Alkmaarse ijsbaan haar deuren. Vanaf zaterdagmiddag 12.10 uur tot en met zondag 13 maart 2022 kan er weer volop geschaatst worden op de halfoverdekte 400-meterbaan van De Meent. Vooraf reserveren is dit seizoen niet nodig.
Meer informatie


In het jubileumjaar na-zomerijs voor schoonrijders op de schaats!

Datum: 23 augustus 2021
Bron: Schoonrijdersgroep Alkmaar
In samenwerking met Alkmaar Sport organiseert de schoonrijdersgroep Alkmaar, onderdeel van de Landelijke Vereniging van Schoonrijders en lid van de KNSB, schoonrijden op na-zomerijs. Het is uniek om in de zomer samen te kunnen schoonrijden, met de leden afkomstig uit heel Nederland. Tevens krijgt iedereen van jong tot oud, de kans kennis te maken met het schoonrijden.
Meer informatie


Alkmaarse ijsbaan sluit deuren na ‘bijzonder’ seizoen

Datum: 14 maart 2021
Zondagmiddag 14 maart moest ijsbaan De Meent weer aan geloven, het ijsseizoen liep officieel ten einde nu de ijsmeester de ijsvloer laat smelten. Een seizoen met een uitgebreid coronaprotocol, online reserveringssysteem en mondkapjes maar zonder evenementen of een recreatief programma. Op zaterdag 9 oktober 2021 opent de ijsbaan de deuren voor een nieuw schaatsseizoen.
Meer informatie


Zonnecarport af bij parkeerplaats De Meent

Datum: 26 februari 2021
Bron: Gemeente Alkmaar
In plaats van alleen duurzaam sporten, kunnen sporters nu ook duurzaam parkeren bij De Meent. Er zijn 858 zonnepanelen geplaatst boven de parkeerplaats aan de zuidzijde van de ijsbaan. Aan de hand van 16 extra laadpunten kunnen in totaal 20 elektrische auto’s opladen. De parkeerplaats functioneert drievoudig: voor parkeren, duurzame energie opwekken en opladen. De verduurzaming is onderdeel van het Europese project POCITYF.
Meer informatie


Ruim 400 kinderen geven gehoor aan Sinterklaasje zet je schaatsje

Datum: 04 december 2020
IJsbaan De Meent staat normaliter bol van activiteiten voor jong en oud. Door alle coronamaatregelen is het aanbod dit jaar wat beperkt. Sinterklaasje zet je schaatsje staat echter als een huis. Met dit jaar een groter succes dan ooit te voren.
Meer informatie

Afdeling communicatie
webmaster
communicatie@alkmaarsport.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven