Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 06 maart 2020

Alkmaarse ijsbaan sluit deuren voor zomerseizoen

Op zondagmiddag 15 maart moest ijsbaan De Meent Bauerfeind er weer aan geloven, het ijsseizoen liep officieel ten einde nu de ijsmeester de ijsvloer laat smelten. Na een jaar met een bijzondere start door extreem weer en een bjizonder laatste weekend in verband met het corona virus, gaat De Meent Bauerfeind zich opmaken voor het zomerseizoen. Natuurlijk kan er volgend seizoen weer geschaatst worden; De 400-meterbaan gaat op vrijdagavond 9 oktober 2019 weer open.

“We hadden dit jaar een lastige start waarbij we meerdere malen te maken hadden met slecht weer,” begint Roy Lennings, locatiemanager bij sportcomplex De Meent Bauerfeind zijn terugblik. Hij vervolgt: “Helaas hebben we de 400-meterbaan enkele dagen gesloten moeten houden. Gelukkig konden bezoekers daarna volop schaatsen. Tijdens de kerstvakantie hebben heel veel schaatsers genoten van het ijs. Zowel op de ijsbaan als in de ijshal heb ik heel veel lachende gezichten gezien. En dankzij de goede faciliteiten van zowel de ijsbaan als het complex, kon Schaats Federatie Alkmaar twee mooie landelijke wedstrijden naar Alkmaar halen.” Zowel het NK Jeugd als het NK Masters vonden plaats op de Alkmaarse ijsbaan. “Vooral het NK Jeugd was een groot succes.”

Jeugd

Ook dit seizoen heeft Alkmaar Sport de populaire ICE Games aangeboden aan basisschoolleerlingen uit de regio. Partners Rabobank Alkmaar e.o., Schoolfruit.nl, Stadswerk 072, IJstijd, Stringer Chiropractie en Fortysix Sports hebben het mogelijk gemaakt dat kinderen gratis kennis konden maken met schaatsen en verschillende spellen op het ijs. Roy Lennings: “Opnieuw zagen wij een groei in het aantal deelnemers. Ruim 10.000 basisschoolkinderen hebben hier dit jaar aan mee gedaan. Daarnaast werd door Schaats Federatie Alkmaar dit jaar voor het eerst het IJstijd Scholenkampioenschap voor basisschoolleerlingen georganiseerd.”

IJs in de zomer

Gedurende de zomer ligt er ijs in de ijshal van De Meent Bauerfeind. Niet alleen de ijshockeyers, kunstschaatsers en shorttrackers trainen hier dagelijks, de ijshal wordt ook verhuurd. Zelfs wanneer ‘de mussen van het dak vallen’, vinden er regelmatig curling clinics voor bedrijven of arrangementen voor scholieren plaats in deze overdekte hal plaats.

Lennings sluit af: “Zet alvast 9 oktober 2020 in de agenda want dan is de feestelijke start van het nieuwe ijsseizoen. Natuurlijk met veel vertrouwde, maar zeker ook weer nieuwe activiteiten.”

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven