Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 31 januari 2018

Bobstart Experience bij De Meent geopend

Voor het Alkmaarse sportcomplex De Meent Bauerfeind staat een 69 meter lange bobstartbaan. Woensdag 31 januari opende Wethouder Sport Pieter Dijkman (VVD) de Dirk Barten Bobstart Experience door als eerste een tijd neer te zetten.

Met nog slechts 8 dagen tot de Spelen haalt Alkmaar Sport opnieuw een discipline van de
Olympische Winterspelen naar Alkmaar. Naast schaatsen, curlen en biatlon is het nu ook mogelijk om een bobstart te ervaren op een bobstartbaan met hoogte verschil. Pieter Dijkman trapte af door onder begeleiding van oud-Olympisch bobslee piloot Arend Glas als eerste een afdaling te maken. Na een korte sprint suisde hij met bobslee partner, bestuursadviseur Eelco Kroon, de baan af. “Een snelle tijd? Geen idee, maar een super ervaring is het wel! Het is uniek dat dit samen met het bedrijfsleven mogelijk gemaakt is. Dit is nou wat je noemt Samenwerken in Sport,” aldus Pieter Dijkman.

Openingsactie
Om de opening van de Bobstart te vieren organiseert Alkmaar Sport een openingsactie
op zondag 4 februari tussen 13.00 en 16.00 uur. Voor € 5,00 kunnen bezoekers vier keer een Bobstart ervaren en proberen de scherpe tijd van wethouder Dijkman te verbeteren. De piloot en bijrijder van de snelste bob winnen een Citytrip met een Hyundai Kona, inclusief hotelovernachting en zakgeld, aangeboden door de Alkmaarse dealer Dirk Barten. De winnaar wordt na 4 maart bekend gemaakt, tot die tijd zal de bobstartbaan in Alkmaar staan.


Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven