Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 13 februari 2022
Bron: Trampolinevereniging Triffis

Eén van de grootste FIG-erkende trampoline-toernooien ter wereld:

Dutch Trampoline Open 2022 in Alkmaar


Het belooft in het weekend 19 en 20 maart weer een bijzonder spektakel te worden in sportcomplex De Meent. Bij de derde editie is het Dutch Trampoline Open al één van de grootste, internationale toernooien op het allerhoogste niveau in de trampoline sport. Meer dan 325 elite trampolinespringers, begeleid door 80 coaches van over de hele wereld zullen een gooi doen naar het eremetaal. Het hele weekend zullen er wedstrijden plaatsvinden voor teams, individueel en synchroon.

Deelnemers van Olympisch kaliber en de Nederlandse Top

Onder de deelnemers is een groot aantal springers van WK en zelfs Olympisch kaliber. De Azerbeidzjaanse Selja Mahsudova won vorig weekend in Baku brons op de Worldcup; haar volgende wedstrijd is het Dutch Trampoline Open. Alle Duitse topspringers nemen deel; voor hen is het DTO aangewezen als kwalificatiemoment voor het EK 2022. De concurrentie komt niet alleen uit het buitenland. De gehele Nederlandse top, waaronder verschillende springers van Triffis Alkmaar, zullen hun uiterste best doen het eremetaal in eigen land te houden. Sporttalent van Alkmaar: Thalissa Wijkstra en clubgenote Lina Uljee die het in zowel Tokyo Japan(2019) en in Baku(2021) synchroon tot een 4e plaats wisten te schoppen bij het Jeugd WK, willen ook op het DTO weer hoge ogen gooien. En ook de senioren van Triffis zoals bijvoorbeeld WK finaliste Niamh Slattery en het ontluikende talent Jordy Mol zijn er op gebrand te strijden voor een plaats in de zinderende finale.

Tot in de puntjes verzorgd door samenwerking met organisaties uit Alkmaar

Tijdens het Dutch Trampoline Open zal Sportcomplex De Meent weer tot in alle hoeken de sfeer uitademen van een internationaal topevenement. Zo is er een aparte inspringhal, een stretch- en ontspanningsruimte en een prachtig aangeklede wedstrijdhal. Een DJ zorgt voor vermaak en ontspanning tussen de verschillende onderdelen. Om het toernooi tot in de puntjes te verzorgen, zij niet alleen 75 vrijwilligers op de been maar is er net als bij eerdere edities samenwerking gezocht met verschillende organisaties en bedrijven uit Alkmaar en omgeving. Zo doen studenten van het Horizon College (Alkmaar) en het Regio College (Haarlem) bijvoorbeeld kostbare werkervaring op door mee te werken aan het evenement.

Lange tijd was het spannend of de maatregelen een nieuwe editie niet in de weg zouden staan. Durfden buitenlandse delegaties het aan om zich in te schrijven? De 2e editie in 2020 moest immers 2 dagen vantevoren door de 1e lockdown worden afgeblazen, en kon pas later dat jaar in November als online editie worden georganiseerd.

Het deelnemersveld voor deze 3e editie, met deelnemers uit 15 landen, bewijst dat men nog niet is vergeten hoe de eerste editie van het toernooi is geweest. Iedereen staat te springen om weer in Alkmaar in actie te kunnen komen.

Programma en entree

Op zaterdag worden er individuele voorrondes gesprongen, te beginnen met de jongste leeftijdklasses gevolgd door de junioren en de senioren. Wethouder Pieter Dijkman zal om 18:00 uur, voor aanvang van het avondprogramma het startschot geven voor de vlaggenparade

Op zondag wordt in de ochtend synchroon gesprongen, waarna het tijd is voor de finales synchroon, voor teams en individueel. Elke dag ben je welkom om de sfeer te proeven van 10 uur in de ochtend tot 20 uur ‘s avonds op zaterdag en 20.30 op zondag.

Een entreebewijs kost € 10,-- voor volwassenen en € 15,-- euro voor een passe partout voor beide dagen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 7,50 euro voor een dag en €10,-- voor een passe partout.

Meer informatie over het Dutch Trampoline Open en online ticketverkoop is te vinden op www.dutchtrampolineopen.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven