Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 06 maart 2018

Eerste Squad Mass Start in de historie groot succes

De Meent Bauerfeind werd omgetoverd tot strijdtoneel

Maar liefst 15 Squads, jong & oud, profs, jeugd en toerrijders maakten hun debuut in de aller eerste Squad Mass Start. De innovatieve race, bestaande uit de gewaagde combinatie van diverse componenten uit de schaatssport en het baanwielrennen maakte direct furore. Het nieuwe concept binnen de schaatssport werd afgelopen zondagavond op een spectaculaire manier uitgevoerd door de rijders.

In zelf samengestelde squads, welke niet waren gebonden aan sekse of leeftijd, reden de rijders zo snel mogelijk een 5 km. Echter rijdt elke rijder zijn ‘eigen’ afstand. Vanaf de start gaat er van de 5 verschillende squads 1 rijders de baan in. Bij elke 3e ronde komt er een rijder bij. Er wordt begonnen met 5 rijders, na 3 ronden komen er 5 rijders bij en na 12 ronden zijn er 25 rijders in de baan voor de 3 slotronden.

Er werden 3 heats verreden waarvan telkens de winnaar én de tijd snelste door gingen naar de finale. In de finale streden maar liefst 7 teams tegen elkaar. In verband met een hevige strijd in Heat 1 werd er, na overleg met de KNSB jury, een extra team toegevoegd uit Heat 1. Spanning, sensatie en zeker op basis van squad tactiek, werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Marathon Team Bauerfeind. Zij gingen met de €1000 aan prijzengeld en mooie schaatshelmen naar huis.

“Prachtig dat wat je in je hoofd hebt, daadwerkelijk door de rijders wordt begrepen, perfect wordt uitgevoerd en zelfs al in de finale een ‘tactische touch’ krijgt,” aldus Kim van Dijk, projectleider bij Alkmaar Sport en bedenker van dit nieuwe concept. De eerste editie van deze nieuwe discipline binnen de schaatssport heeft stof doen opwaaien. 2 dagen na het evenement wordt er nog vol lof gesproken over het evenement. Een evenement dat groots werd gesteund door ondernemers uit Alkmaar en bedrijven gelieerd aan de schaatssport.

Het is duidelijk: een nieuwe discipline binnen de (schaats)sport is geboren!

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven