Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 29 oktober 2019

ICE Games, al meer dan 9000 inschrijvingen

De ICE Games, een uniek beweegprogramma op het ijs voor basisschool leerlingen aangeboden door Alkmaar Sport en haar maatschappelijk partners, zijn een groot succes. Inmiddels hebben zich ruim 9000 kinderen ingeschreven voor het nieuwe seizoen.

Vanuit de missie dat elk kind veilig moeten kunnen fietsen, zwemmen en schaatsen heeft Alkmaar Sport het ICE Games programma ontwikkeld. Schaatsen zit in ons DNA maar door de warme winterse staan de kinderen niet/nauwelijks meer op de schaats. ICE Games is een uniek beweegprogramma op het ijs en geschikt voor basisschoolklassen van groepen 4 t/m 8 uit de regio. Tijdens het maximaal 2 uur durende programma worden er activiteiten op het ijs aangeboden, zoals schaatsen, Fun Curling, ICE Biken, IJshockey en Sjoel de Puck. Op deze manier leren de kinderen op een laagdrempelige en leuke wijze schaatsen.

Unieke samenwerking met bedrijfsleven

Alkmaar Sport biedt het ICE Games programma gratis aan mede dankzij de duurzame samenwerking met het bedrijfsleven. Dat maakt de ICE Games zo uniek! Zo is Rabobank Alkmaar e.o. maatschappelijk partner van de ICE Games. “Door dit partnerschap helpen we niet alleen heel veel jongeren in beweging te komen. Ook wordt op een mooie manier samen met Stadswerk072 het thema ‘circulaire economie’ onder de aandacht gebracht. Een thema waar we als Rabobank landelijk en in onze regio al het nodige in betekenen, maar waar we de komende jaren een extra impuls aan gaan geven”, aldus de heer Van Soomeren (Directeur Rabobank Alkmaar e.o.). Naast Rabobank Alkmaar e.o. zijn ook Stadswerk 072, Schoolfruit en Fortysix Sports intensief betrokken bij de ICE Games.

Meedoen met de ICE Games

Het ICE Games arrangement is beschikbaar voor basisscholen in Alkmaar e.o. tot en met 13 maart. Er zijn voor november nog enkele plekken beschikbaar. Meer informatie is te vinden op de site.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht