Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 07 februari 2018

IJsclubs en Alkmaar Sport slaan handen ineen voor Schaatscollege

De regionale schaatsverenigingen en Alkmaar Sport organiseren ook dit seizoen Schaatscollege De Meent Bauerfeind. Een uniek product gericht op jongeren van 8 tot 16 jaar. Tijdens een 9-weekse cursus kunnen deelnemers hernieuwd kennismaken met de schaatstechniek en komen verschillende soorten trainingen aan bod.

In navolging op de succesvolle eerste editie in 2017 start op 15 februari opnieuw
Schaatscollege De Meent Bauerfeind. Een unieke samenwerking tussen de schaatsverenigingen die actief zijn op de Alkmaarse ijsbaan en Alkmaar Sport. Het
Schaatscollege is speciaal voor schaatsers tussen de 8 en 16 jaar die de schaatstechniek al redelijk onder de knie hebben. Gedurende 9 weken worden alle onderdelen van de schaatstechniek (de start, het rechte eind en de bochten), de verschillende soorten trainingen (duur, snelheid, tempo, interval, etc.) en de wedstrijdregels doorlopen.

De overgang tussen schaatslessen of het Jeugdschaatsen en wedstrijdschaatsen blijkt voor veel jongeren een grote stap. Dit nieuwe Schaatscollege geeft jongeren de mogelijkheid te proeven aan wedstrijdschaatsen zonder de noodzaak van een lidmaatschap, aanschaf van een abonnement of licentie.

Het college biedt schaatsers een veelzijdig programma. Naast de langebaan trainingen staan er ook een marathon en uitgebreide shorttrack training op het programma. Daarnaast bevat de cursus op zaterdag 10 maart een schaatswedstrijd. Zijn de jongeren na 10 lessen enthousiast geworden en smaakt het naar meer? Dan zijn er diverse vervolg mogelijkheden tijdens zomertrainingen op het zomerijs of op de wielerbaan of zomertrainingen bij de schaatsverenigingen.

Meer informatie
De 9-weekse cursus op de academie start op donderdag 15 februari en kost € 75,- per
persoon. Meer informatie is te vinden op de website van De Meent Bauerfeind, www.demeentalkmaar.nl/schaatscollege.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven