Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

In het jubileumjaar na-zomerijs voor schoonrijders op de schaats!

In samenwerking met Alkmaar Sport organiseert de schoonrijdersgroep Alkmaar, onderdeel van de Landelijke Vereniging van Schoonrijders en lid van de KNSB, schoonrijden op na-zomerijs. Het is uniek om in de zomer samen te kunnen schoonrijden, met de leden afkomstig uit heel Nederland. Tevens krijgt iedereen van jong tot oud, de kans kennis te maken met het schoonrijden.

In het 75 jarig bestaan van de L.V.S. is er de bijzondere mogelijkheid om te gaan schoonrijden op na-zomerijs. Op de kunstijsbaan De Meent organiseert de trainingsgroep Alkmaar samen met de Landelijke Vereniging van Schoonrijders in de maand september 4 woensdagen, een exclusief uur voor het schoonrijden. Enthousiaste schoonrijders worden uitgenodigd om samen te komen schoonrijden op het na-zomerijs in de ijshal van De Meent in Alkmaar. Gevorderde en een beginnende schoonrijders kunnen op dit speciale uur, individueel, in paren of in een groep aan de stok, komen schaatsen voor het schoonrijders. Dus alle leden van de LVS uit de verschillende provincies en ook introducees krijgen daar de mogelijkheid hier gebruik van te maken.

Veel Hollanders kennen het schoonrijden onder de naam zwieren en zwaaien op de schaats. Bij het schoonrijden wordt met specifieke schoonrijdersslag geschaatst. Dit geeft een zwevend gevoel, waarbij je van links naar recht op de schaats over het ijs glijdt. Op zijn Engels wordt het “Skating the Dutch Roll” genoemd.

Het is een goede basis om technisch perfect te leren schaatsen. Schoonrijden is een exclusieve sport welke individueel, met paren of in groepen wordt uitgevoerd. Voor het schoonrijden worden wedstrijden georganiseerd door de Landelijke Vereniging voor Schoonrijders, welke is aangesloten bij de KNSB. Hierbij wordt jaarlijks een NK georganiseerd.

Het schoonrijden is voor Nederland een immaterieel cultureel erfgoed, waarbij in streekdrachten wordt geschaatst. Dus een echte traditionele sport, geschikt voor de jeugd en volwassene in alle leeftijden. Het is een gezonde sport, die men samen op een gezellige manier kan beleven in een frisse omgeving. Op dit bijzondere uur is het veilig en leerzaam om de schaatsvaardigheid bij te houden of te verbeteren!

Dit is een unieke kans om te schaatsen op het na- zomerijs tijdens dit speciale uur voor het schoonrijden. Extra bescherming, zoals bijvoorbeeld een helm is niet vereist.

Kom naar kunstijsbaan De Meent, Terborchlaan 301, 1816 MH Alkmaar

  • Data: Op de woensdagen 1-8-15-22 september 2021.
  • Tijdstip: van 13:15 tot 14:15 uur op een gedweilde baan.
  • Van 11.00 tot 13.00 uur is er seniorenschaatsen. Vooraf mag men alvast op deze recreatieve uren rondjes gaan schaatsen.
  • Tijdens de uren voor het schoonrijden is begeleiding aanwezig en krijgt men technische aanwijzingen. 
  • Wanneer men geen schaatsen heeft voor het schoonrijden, geen probleem, die kan men ter plekke gratis lenen. Bij het lenen van schaatsen is het wel van belang, dat men vooraf de schoenmaat doorgeeft.
  • De kosten zijn de standaard entree prijzen. https://www.demeentalkmaar.nl/ijsbaan/tarieven.html Let op! Er kan alleen worden gepind. Aanmelding is gewenst

De speciale schaatsen voor het schoonrijden worden bij de LVS in bewaring genomen, zodat deze schaatsen worden behouden. Dus voor mensen die ongebruikte schaatsen voor het schoonrijders hebben liggen, kunnen die daar inleveren of aanbieden.

Voor meer informatie kunt u: Bellen of WhatsApp: Mart Kuiper 06 51 429 174

Aanmelding is mogelijk bij: alkmaar@schoonrijden.nu

Er is voldoende parkeergelegenheid (plus laadpalen) bij de ijsbaan De Meent.

De toegang tot de 30-60 meter ijsbaan is geopend vanaf 11.00 uur, via de receptie van de hoofdingang. Zie meer informatie over het schoonrijden op de schaats. www.schoonrijden.nu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven