Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 13 januari 2020
Bron: AIJC afdeling Kunstrijden

KNSB CUP KUNSTRIJDEN - De Meent Bauerfeind 18/19 januari 2020

In de aanloop naar de Nederlandse kampioenschappen annex de internationale Challenge Cup in februari 2020 worden drie selectiewedstrijden georganiseerd voor kunstrijders in de hoogste divisie. De 3e en tevens laatste KNSB Cup wordt verreden op 18 en 19 januari 2020 op De Meent Bauerfeind, te Alkmaar.

Om deel te kunnen nemen aan het hoogste niveau van de landelijke competitie in deze artistieke schaatssport dient elke kunstrijder aan het begin van het seizoen aan te tonen dit niveau te beheersen met het behalen van een bepaalde schaatsvaardigheidstest per categorie. Op tenminsten één van de drie KNSB Cups dient vervolgens een technische limiet gereden te worden om in aanmerking te komen voor een ticket voor de finale. De te behalen puntenlimieten zijn per leeftijdscategorie verschillend.

Voor de Alkmaarsche IJsclub, De Meent Bauerfeind en Alkmaar Sport is het traditie geworden om eenmaal per seizoen de cup te mogen organiseren. De kwalificatiewedstrijd vindt inmiddels voor de 6e keer plaats in Alkmaar.

Tijdens de wedstrijd in Alkmaar verschijnen 7 rijders voor AIJC Kunstrijden aan de start: Katya ElKalaani (14 jaar), Alessia Ballirano (14 jaar), Kaylee Moree (14 jaar), Melissa Hopman (15 jaar) en Billy de Munk 15 jaar (allen Advanced Novice) en Iris Groot (17 jaar) en Lika Brons (18 jaar) (beiden junioren).

Op zaterdag 18 januari vindt de wedstrijd plaats tussen 9.00-17.00 en op zondag 19 januari tussen 10.00-16.00. Toegang is gratis, bezoekers zijn van harte welkom op onze tribune en Horeca TRCK is het gehele weekend geopend voor heerlijke versnaperingen. De wedstrijd in Alkmaar wordt wederom live uitgezonden via Show Your Skill.Online. De livestream is te vinden via facebook: www.facebook.com/ShowYourSkill.Online/.

Karin's Schaatssport is de gehele zaterdag aanwezig met een popupstore in de ijshal en fotograaf Pietures.nl is verantwoordelijk voor het vastleggen van rijders op beeld.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven