Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 05 februari 2020

Melissa Hopman naar het Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden 2020

Aankomende week vindt op de Uithof in De Haag de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden 2020 (ONK/Challenge Cup) plaats. AIJC Kunstrijden zal onder leiding van Marcus Deen, hoofdcoach AIJC, met pupil Melissa Hopman (15 jaar, Alkmaar) afreizen naar Zuid Holland voor deze spannende finale. Uiteraard hoopt AIJC hoog te scoren.

  • Hopman is als 3e geplaatst voor het ONK/Challenge Cup (Advanced Novice Dames) en in totaal strijden 13 rijders in deze categorie om de Nederlandse Kampioene titel;
  • Hopman is lid van het talententeam Joan Haanappel Stichting Kunstrijden Nederland;
  • 4e plaats International Childrens Games Lake Placid 2019, advanced novice A;
  • 2e plaats ONK/Challenge Cup 2017, basic novice A;
  • 1e plaats Gewestelijk Kampioenschap 2016, basic novice A

De finales zijn de uitkomst van 3 selectie wedstrijden die het gehele wedstrijdseizoen hebben plaatsgevonden. Om deel te kunnen nemen aan het hoogste niveau van de landelijke competitie in deze artistieke schaatssport dient elke kunstrijder aan het begin van het seizoen aan te tonen dit niveau te beheersen met het behalen van een bepaalde schaatsvaardigheidstest per categorie. Op minstens één van de drie KNSB Cups dient vervolgens een technische limiet gereden te worden om in aanmerking te komen voor een ticket voor de finale. De te behalen puntenlimieten zijn per leeftijdscategorie verschillend.

Bij de Challenge Cup/ONK komen topkunstschaatsers van over de hele wereld naar Den Haag om hun kunsten te vertonen. Wat we op tv voorgeschoteld krijgen is indrukwekkend, maar wat je te zien krijgt op de Challenge Cup is andere koek. Absolute topsport met showelementen tijdens de Challenge Cup in de Uithof. Een uitgelezen kans om in Den Haag te proeven van de internationale top binnen het kunstrijden en de eigen nationale toppers aan te moedigen.

Het ONK in de Uithof Den Haag wordt wederom live uitgezonden via ShowYourSkillOnline, het online platform voor kunstwedstrijden in Nederland: http://www.showyourskill.online/. Bezoekers kunnen uiteraard ook naar de Uithof in Den Haag komen tussen 20- 23 februari. Kijk voor het gehele programma op www.schaatsen.nl.

Voor AIJC verschenen in totaal 7 rijders uit verschillende categorieën aan de start van de NK selecties. Katya ElKalaani en Kaylee Moree (14 jaar), Billy de Munk, Alessia Ballirano en Melissa Hopman (15 jaar) (allen Advanced Novice) en Iris Groot (17 jaar) en Lika Brons (18 jaar) (beiden junioren). Er werden veel persoonlijke records gereden, maar slechts 1 rijder haalde het NK ticket binnen.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven