Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook
Datum: 05 februari 2020
Bron: OC De Meent Bauerfeind

Tweede dag Rabo Holland Cup Alkmaar afgelast

De tweede dag van de Rabo Holland Cup in Alkmaar gaat vanwege de weersomstandigheden niet door. Ook de finalewedstrijd van de mass startcompetitie isgeannuleerd. De scheidsrechters en het organisatiecomité in Alkmaar hebben zaterdagavond de weersvoorspelling bekeken en het verstandiger geacht om de wedstrijden van zondag niet door te

laten gaan.

Dat betekent dat de laatste wedstrijd van de mass startcompetitie niet verreden zal worden. Ook de wedstrijden over 1000 en 3000/5000 meter in de Rabo Holland Cup worden niet gehouden. Wat de consequenties zijn voor de klassementen en de plaatsing voor onder andere het NK voor neo-senioren is op dit moment nog niet bekend. In de mass startcompetitie gaan Marijke Groenewoud en Mats Stoltenborg aan de leiding.

De wedstrijden op de eerste dag van de Rabo Holland Cup hebben wel doorgang gevonden. Op het ijs van De Meent Bauerfeind zag het publiek diverse baanrecords verbroken worden. Jorien ter Mors wist zowel de 500 als de 1500 meter te winnen in een nieuwe recordtijd. Op de 500 meter finishte de rijdster van Team IKO na 38,53. Daarmee was ze nipt sneller dan de tijd die Femke Kok in december tijdens het NK sprint voor junioren had neergezet. Dione Voskamp (39,06) en Michelle de Jong (39,36) eindigden op de plekken twee en drie. De voorsprong van Ter Mors op de 1500 meter bedroeg meer dan vijf seconden. Met 1.57,72 was ze ook nog eens ruim vier seconden sneller dan het baanrecord van Yvonne Nauta (2.01,85) uit 2012. Roza Blokker en Aveline Hijlkema eindigden ver achter Ter Mors en pakten het zilver en brons.

Bij de mannen werd de 500 meter gewonnen door Tijmen Snel in een nieuw baanrecord van 35,85. Daarmee is Snel de eerste man in Alkmaar die een tijd onder de 36 seconden op het bord neerzet. Het oude baanrecord stond namelijk op 36,11 van Martijn van Oosten. Ook Merijn Scheperkamp (35,89) en Janno Botman (35,94) waren sneller dan die oude toptijd en mochten Snel flankeren op het podium. Jan Blokhuijsen pakte voor Team IKO de derde overwinning van de avond door de 1500 meter bij de mannen op zijn naam te schrijven. Met zijn tijd van 1.49,45 bleef hij slechts 0,11 boven het baanrecord van Koen Verweij. Tjerk de Boer eindigde namens Team easyJet in 1.50,11 op de tweede plaats. Merijn Scheperkamp noteerde 1.51,74 en werd daarmee derde. 

Bekijk hier de volledige uitslagen.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven