Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Sportmedische Ondersteuning

De Meent heeft naast de faciliteiten om te sporten ook veel sportmedische kennis in huis. Bij ons heeft elke sporter uitgebreid toegang tot sportmedische faciliteiten.

Sportarts

Onze sportarts Huib Plemper van Sportmedische Centra Plemper is sinds 1993 geregistreerd als sportarts. Verder is hij gecertificeerd Arts Betaald Voetbal en gecertificeerd sportduikarts.

Plemper was van 1999 tot 2009 verbonden aan het Sportmedisch Centrum van de KNVB en was gedurende enkele jaren de arts van het Nederlands voetbalelftal (EURO 2000), Nederlands team 020 (WK020 2015), Jong Oranje (EK 2007) en het Olympisch team (OS Beijing 2008). Daarnaast was Plemper van 1998 tot 2006 lid van de medische staf van Ajax met verantwoording voor de jeugdopleiding en zaterdagamateurs. Verder was hij in het verleden begeleidend arts van het Nederlands dames hockeyteam (1990-1992) en het Nederlands dames volleybalteam (1997-1999).

Zijn speciale aandachtsgebieden zijn sportblessures en inspanningsdiagnostiek en inspanningstesten met ademgasanalyse.

Fysiotherapie

Naast een sportarts is er ook de mogelijkheid tot fysiotherapie. Fysiotherapie Adams is een praktijk die zich specialiseert in manuele therapie en sportklachten. Sporten is een fijn tijdverdrijf, zolang het maar op de juiste manier wordt beoefend. Daarom is preventie, voorlichting en advies voor iedereen (beroeps of amateur) van belang.

Flexfysio is een praktijk die zich specialiseert in sportfysiotherapie, functionele osteopathie, acupunctuur en haptonomie. Elke sporter, met of zonder klachten, is gebaat bij een duidelijke diagnose en een snelle aanpak.

Sportpsychologie

Het laatste facet van ons sportmedisch cluster is het psychologische onderdeel, soms belangrijker dan fysieke ondersteuning. Samen met sportpsycholoog Wendy Roozendaal is er de mogelijkheid van mentale ondersteuning in de vorm van sport- en- prestatiepsychologie

Sportdiëtist

Sportdiëtist Maaike Enthoven geeft voedingsadviezen aan sporters van elk niveau en aan iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid. Maaike adviseert sporters, teams, ploegen en alle personen en partijen die invloed hebben op de voeding van sporters.

Kortom voldoende mogelijkheden voor sporters om sport op veilige en leuke manier te beoefenen. Kom langs bij De Meent in Alkmaar en vraag naar de mogelijkheden.

Chiropractor

Chiropractor Joop Stringer behandelt de hele familie op een holistische manier, daarbij kijkt hij naar de mens als geheel en niet alleen naar de pijnplek. Chiropractie ondersteunt het zelf herstellend vermogen en het immuunsysteem van je lichaam door blokkades in je wervelkolom en zenuwstelsel op te sporen en te verwijderen door specifieke handmatige technieken. Hij maakt gebruik van de McTimoney techniek, deze is bij uitstek geschikt voor deze manier van behandelen. In tegenstelling tot gebruikelijke chiropractie behandelingen, zijn de behandelingen van een McTimoney chiropractor veel zachter.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven