Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

60 van de Weissensee

"De strijd tussen de ijsbanen"

Op zaterdag 9 maart om 14.00 uur doet ijsbaan De Meent Bauerfeind mee aan de ‘60 van de Weissensee’. In 60 minuten rijden de deelnemers zoveel mogelijk rondjes op de ijsbaan. Zij gaan daarbij de strijd aan met andere ijsbanen. De ijsbaan met de meeste kilometers wint de wedstrijd.

De Meent roept schaatsers op om tijdens ’60 van de Weissensee’ de ijsbaan naar de overwinning te helpen. Voor de Alkmaarse ijsbaan is het de tweede keer dat zij deelneemt aan deze strijd tussen de ijsbanen. Alkmaar neemt op tegen ijsbanen in Geleen, Twente, Hoorn, Den Haag, Tilburg, Amsterdam, Breda, Eindhoven, Deventer, Biddinghuizen en Haarlem. Schaatsers schaatsen met een eigen of geleende transponder. IJsbaan De Meent Bauerfeind heeft 28 transponders te leen, te reserveren via info@alkmaarsport.nl.

Programma

De ‘60 van de Weissensee’ duurt van 14.00 tot 15.00 uur. Om 15.00 uur staat op het LED scherm het aantal gemeten rondes. Een foto hiervan is het bewijs van deelname van ijsbaan De Meent Bauerfeind. Tussen 15.30 en 16.30 uur vindt in de horeca gelegenheid een Weissensee Bingo plaats met diverse ludieke prijzen waarna om 16.30 uur de winnende ijsbaan bekend gemaakt wordt. We starten op 14:00 met schaatsen. Dit betekent dat we deze dag niet om 14:00 dweilen, maar om 13:45 uur.

De ijsbaan is 9 maart gewoon geopend voor de recreatieve schaatser. Deelnemers aan de ‘60 van de Weissensee’ betalen het reguliere toegangstarief en melden hun deelname bij aanvang bij de receptie.