IJsbaan De Meent opent eind oktober

Gepubliceerd op: 13 juli 2023

Dit jaar openen wij de deuren van onze 400-meterbaan op vrijdag 27 oktober. De ijsbaan is geopend tot en met zondag 31 maart. Hiermee bieden we u ook dit jaar een schaatsseizoen van 22 weken. 

Wij worden door u als schaatser regelmatig gevraagd of we in maart de deuren kunnen openen en het seizoen kunnen verlengen. In maart is het vaak nog kouder en zijn er nog veel sporters met schaatskriebels. Het seizoen verlengen blijkt na gesprekken met onze partners en de gebruikers op de baan niet haalbaar. 

De afgelopen jaren is gebleken dat de nachten in oktober warm en onrustig waren. In maart liggen de temperaturen in de nacht lager waardoor we dan minder energie gebruiken. Het ligt voor de hand deze duurzame oplossing te kiezen en het seizoen te verplaatsen.

Dit jaar starten we met een pilot. Zowel de start van het seizoen als het einde is twee weken naar achteren verschoven. Een seizoen van 22 weken zoals u gewend bent, maar dan duurzamer. Aan het einde van het seizoen horen we graag hoe u dit heeft ervaren. 

Natuurlijk blijft er de mogelijkheid om na de zomer schaatsen aan te schaffen bij FortySix Sports. De openingstijden van FortySix zijn te vinden op de website

We wensen u een fijne zomer en tot ziens in oktober!