Sportmedische Ondersteuning

De Meent heeft naast de faciliteiten om te sporten ook veel sportmedische kennis in huis. Bij ons heeft elke sporter uitgebreid toegang tot sportmedische ondersteuning. Het sport medisch cluster is gevestigd op de begane grond van sportcomplex De Meent.

Als u via de hoofdentree binnenkomt, loopt u richting de receptiebalie. Links en rechts van de lift loopt u door de klapdeuren naar het einde van de gang (waar zich de kleedruimten van het sportcomplex bevinden). Na de kleedruimten vindt u rechts de gang van het medisch cluster.

Sportmedisch Centrum Alkmaar

Sportmedisch Centrum Alkmaar (SMC Alkmaar) is gevestigd in sportcentrum de Meent.

Binnen SMC Alkmaar werken professionele sportartsen samen met medisch specialisten van MSNW (Medisch Specialisten Noord West) om de beste zorg te leveren aan sporters in Noord-Holland Noord. Meer informatie en maken van afspraken vindt op de website SMC Alkmaar.

Sportarts

Huib Plemper is sinds 1993 geregistreerd als sportarts.

Hij was van 1999 tot 2009 parttime verbonden aan het Sportmedisch Centrum van de KNVB en was gedurende enkele jaren de begeleidend arts van het Nederlands voetbalelftal (EURO 2000), Nederlands team 020 (WK020 2015), Jong Oranje (EK 2007), het Olympisch team (OS Beijing 2008) en het Nederlands B XI-tal. Hij was van 1998 tot 2006 lid van de medische staf van Ajax met verantwoording voor de jeugdopleiding en de zaterdagamateurs. Verder was hij in het verleden begeleidend arts van het Nederlands dames hockeyteam (1990-1992) en het Nederlands dames volleybalteam (1997-1999).

Speciale aandachtsgebieden: sportblessures in algemene zin, met de nadruk op voetbal-, hockey- en volleybalsport en atletiek. Behandeling van peesletsels met shock-wavetherapie (ESWT) en behandeling van slijtage van het kniegewricht met bloedplaatjes verrijkt plasma (ACP).

Fysiotherapie Adams

Naast een sportarts is er ook de mogelijkheid tot fysiotherapie. Fysiotherapie Adams is een praktijk die zich specialiseert in manuele therapie en sportklachten. Sporten is een fijn tijdverdrijf, zolang het maar op de juiste manier wordt beoefend. Daarom is preventie, voorlichting en advies voor iedereen (beroeps of amateur) van belang.

Sportpsychologie Wendy Roozendaal

Het laatste facet van ons sportmedisch cluster is het psychologische onderdeel, soms belangrijker dan fysieke ondersteuning. Samen met sportpsycholoog Wendy Roozendaal is er de mogelijkheid van mentale ondersteuning in de vorm van sport- en- prestatiepsychologie

Sportdiëtist Maaike Enthoven

Sportdiëtist Maaike Enthoven geeft voedingsadviezen aan sporters van elk niveau en aan iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid. Maaike adviseert sporters, teams, ploegen en alle personen en partijen die invloed hebben op de voeding van sporters.

Ingang buitenzijde Sportcomplex De Meent:

Flexfysio

Flexfysio is een praktijk die zich specialiseert in sportfysiotherapie, functionele osteopathie, acupunctuur en haptonomie. Elke sporter, met of zonder klachten, is gebaat bij een duidelijke diagnose en een snelle aanpak.

Ingang aan de zijkant (K+R zone) van Sportcomplex De Meent.

Stringer Chiropractie

Chiropractor Joop Stringer behandelt de hele familie op een holistische manier, daarbij kijkt hij naar de mens als geheel en niet alleen naar de pijnplek. Chiropractie ondersteunt het zelf herstellend vermogen en het immuunsysteem van je lichaam door blokkades in je wervelkolom en zenuwstelsel op te sporen en te verwijderen door specifieke handmatige technieken. Hij maakt gebruik van de McTimoney techniek, deze is bij uitstek geschikt voor deze manier van behandelen. In tegenstelling tot gebruikelijke chiropractie behandelingen, zijn de behandelingen van een McTimoney chiropractor veel zachter.

Ingang buitenzijde Sportcomplex De Meent, tussen de vooringang FortysixSports en Bloedbank Sanquin