Alkmaar Sport

Alkmaar Sport NV

Bij Alkmaar Sport N.V. streven we ernaar om zoveel mogelijk mensen in de regio te laten sporten, omdat het leuk, gezellig en gezond is. Ons doel is om drempels weg te nemen en de mogelijkheden van sport te vergroten, door in te spelen op de behoeften en vragen van de gemeenschap. We geloven in de kracht van sport om een maatschappelijke en economische meerwaarde te bieden en streven naar een schone, veilige en inspirerende sportomgeving.

Plezier in de sport staat voorop

Als samenwerkingspartner zijn we het aanspreekpunt en de natuurlijke vindplaats voor sport in de regio. Met een helicopterview weten we wat er speelt en leeft in de omgeving, waardoor we een betrouwbare partner zijn die kwaliteit levert. Onze klanten zijn diverse enthousiaste sporters, gemeenten, sportverenigingen, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven die ons als adviseurs en uitvoerders inhuren.

Ons werkveld in de sport is breed

We beheren en exploiteren sportaccommodaties, waaronder zwembad Hoornse Vaart, en bieden daarbij diverse secundaire diensten aan in verschillende gemeenten. We voorzien gemeenten en verenigingen van advies over nieuwbouw en renovatie, de inrichting en het gebruik van sportgebieden, evenals de aanleg, het beheer en het onderhoud van accommodaties en velden.

Alkmaar Sport ondersteunt sportverenigingen op verschillende vlakken, zoals hun organisatie, maatschappelijke rol, talentontwikkeling, accommodaties, financiën en leden- en kaderwerving. We begrijpen dat sportverenigingen steeds meer uitdagingen en eisen te overwinnen hebben. Daarom staan we klaar om hen te helpen, zowel door direct in te spelen op de behoeften van leden, vrijwilligers en trainers als door op de hoogte te zijn van alle relevante regels, wetten en maatschappelijke activiteiten.

Onze ervaren sportcoördinatoren ontwikkelen sportprogramma’s en coördineren de uitvoering van sportactiviteiten, projecten en evenementen. Dit doen we in samenwerking met gekwalificeerde vakleerkrachten en trainers, en we werken nauw samen met verenigingen. In opdracht van gemeenten, scholen en andere organisaties bieden we sportaanbod op maat aan.

Over sportcomplex De Meent