Sportzalen

De Meent beschikt over een topsporthal en verschillende sportzalen.

Topsporthal

De topsporthal in Sportcomplex De Meent is 48 meter lang, 28 meter breed en 11 meter hoog. Door twee akoestische scheidingswanden is het mogelijk de ruimte te verdelen 3 delen van 15 meter, 16 meter en 17 meter lang. De vaste tribune heeft 500 zitplaatsen. Er is sporttechnische inrichting aanwezig evenals een LED score- en informatiebord.
Naast het gebruik van de sporthal voor reguliere sportactiviteiten is de ruimte uitermate geschikt voor (topsport)evenementen tot 1.500 bezoekers. Tarieven hiervoor zijn op aanvraag beschikbaar.

Turnzaal

Sportcomplex De Meent biedt een uitstekende accommodatie voor regionale turnverenigingen die met perfecte faciliteiten willen trainen.
Er is een uitgebreide specifieke turntechnische inrichting beschikbaar. De turnzaal is 30 meter lang, 22 meter breed en 6 meter hoog. De ruimte beschikt over een spiegelwand, tribune en een LED score- en informatiebord.

Multi-sportzaal

Deze gymzaal heeft een houten vloer en een gevarieerde sporttechnische inrichting. De zaal is 28 meter lang, 16 meter breed en 6 meter hoog.
Er zijn twee aparte kleedaccommodaties en aangrenzende vergader- annex verenigingsruimte met zicht op de zaal maken deze ruimte af.

Multi-schermzaal

De multi-schermzaal in Sportcomplex De Meent is 24 meter lang, 18 meter breed en 4 meter hoog. Het is mogelijk de zaal in tweeën te verdelen waarbij het ene deel 11,50 meter lang wordt en het andere 12,50 meter lang. De ruimte is met zijn spiegelwand uitermate geschikt voor sporten als dansen, boksen, yoga, kleutergym, judo en aerobics.

Trampolinezaal

De trampolinezaal in De Meent is 35 meter lang, 20 meter breed en 11 meter hoog. Er is een jurypodium aanwezig, en ook een sporttechnische inrichting en een tribune met een maximale capaciteit van 300 personen.

Voor tarieven en reserveringen kun je contact opnemen met trampolinevereniging Triffis via info@triffis.nl.

Dans- en balletzaal

De dans- en balletzaal heeft een oppervlakte van 12 meter bij 12 meter en is 4 meter hoog. Doordat er een ronding in zit is het totaal oppervlak meer, namelijk 175 m2. De ruimte beschikt over een spiegelwand en is multifunctioneel inzetbaar voor sporten als chai chi, ballet, meer bewegen voor ouderen en zwangerschapsgym.

Huren

Wil je de sporthal of een van de sportzalen bij ons huren? Dat kan! Meer informatie kun je vinden op de pagina over Verhuur op de website van Alkmaar Sport. De afdeling Verhuur is te bereiken via verhuur@alkmaarsport.nl.
De Trampolinezaal is te huur via trapolinevereniging Triffis, via info@triffis.nl.

Voor informatie over de verenigingen die bij ons in de sporthallen trainen kun je kijken bij de pagina over Verenigingen.