IJsbaan De Meent pakt uit tijdens de kerstvakantie met het Alkmaars IJsplein

Gepubliceerd op: 18 december 2023

Speciaal voor families organiseert Alkmaar Sport in de kerstvakantie het Alkmaarse IJsplein bij ijsbaan De Meent. Van dinsdag- tot vrijdagmiddag wordt de Alkmaarse 400-meterbaan omgetoverd tot een gezellige plek voor families op het ijs. De ochtenden blijven traditiegetrouw beschikbaar voor recreatieschaatsers die hun conditie op peil willen houden in de buitenlucht. In de ijshal is er volop ruimte voor discoschaatsen. De ijsbaan is in de kerstvakantie met uitzonder van Eerste Kerstdag elke dag geopend. Meer informatie is te vinden via www.demeentalkmaar.nl/kerstvakantie.

Families staan tijdens de kerstvakantie van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari centraal op de 400-meterbaan van ijsbaan De Meent. Elke middag bruist de ijsbaan van gezelligheid tijdens het Alkmaarse IJsplein.

Alkmaarse IJsplein

Roy Lennings, namens Alkmaar Sport locatiemanager van sportcomplex De Meent vertelt: “Op onze Alkmaarse ijsbaan wordt een variatie aan activiteiten aangeboden. Bezoekers mogen hun eigen sleetje meenemen en we bieden diverse spellen aan op het ijs.“ Het programma van het Alkmaarse IJsplein varieert gedurende de kerstvakantie. De ene dag kunnen bezoekers curlen of ice biken en de andere dag wordt er geijshockeyd. Ook is er ruimte voor schaatslessen verzorgd door schaatsschool InBalans. Tijdens het familieschaatsen is het in de middag niet mogelijk om rondjes te schaatsen of te trainen.

Discoschaatsen

“Onze ijshal staat deze kerstvakantie in het teken van discoschaatsen. Er klinkt gezellige muziek uit de speakers en discolampen verlichten de hal. Naast de mooiste kerstliedjes vind je ook de laatste hits. En een dagje wintersport in eigen land sluit je natuurlijk af met warme chocomel met slagroom in onze horecagelegenheid,” besluit een enthousiaste Roy Lennings.

Meer informatie

De ijsbaan is gedurende de kerstvakantie met uitzondering van Eerste Kerstdag elke dag geopend. Meer informatie over openingstijden en tarieven is te vinden op www.demeentalkmaar.nl/kerstvakantie. Geen schaatsen? Op de website is ook informatie te vinden over de schaatsverhuur van FortysixSports in De Meent.

Kerstvakantie